1- Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara
yakıyoruz.Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin
zamanı gelmiş
demektir.>Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz.
2-Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda
yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi
pişiriliyor.
3-Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye
başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını
kapatıyoruz.Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa
fırlatıyoruz.Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su
kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın
üzerine doğru döküyoruz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de
makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not:
Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın.Sayıca
fazlalaştıklarında bazen hangisini firlattığınız karışıyooo.
4- Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya
atmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.
5-Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu
yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek
tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet
hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa
içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine
yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve
tuz koyup pişiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok.
6-Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında
kapatmanız.Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV'de pembe
dizi varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden
yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından
çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek
şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya
koyupköfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan
altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.
*ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri
döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında
beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz
tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi
şeyebenziyor.
Tavuk
Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip
pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek
piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden
pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma
konulmalı.Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna
pişirmeyi öneriyorum.
*PÜF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
*Çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki
bunda.bunu yazsam ne yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi
şey. Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana
dokunmayın.Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun
yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi
görür.
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay
yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış
demektir.Sakın yemeyin.
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz.
*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz
şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa
bir süre sonra unutulur.
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve
altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır.
Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya
değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle
daha güzel bu size çok maco bir hava verir.
*Sagda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış.
Birden içimi bir heyecan kapladı. ama madem bu işin robotu var ben
niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi
tane.Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal
kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum, bu
bildiğimiz tencerenin plastiği. İçindede vantilatör gibi bişey var.
Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi işe
yarayacaklarını sanmıyorum.Neyse fişini taktım denemek için bi tane
soğan attım içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim.Kabuklarını ile
soyamadı eşşeoglueşek paramparca etti bıraktı. Sinirlendim attım bi
kenara yazdan beri duruyo orda.Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan
şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum.
Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı. ilerdeçıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum...