Sagopa Kajmer & Kolera
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

~♥~ WWW.SAGOLERA.TK ~♥~

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

SAGOPA KAJMER FAN FORUMUMUZ YAPIM AŞAMASINDADIR (:

Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL

2 posters
YazarMesaj
FiéRo
•Ben En doğruya En Yanlışlardan Geçerek Ulaştım.!•
•Ben En doğruya En Yanlışlardan Geçerek Ulaştım.!•
FiéRo

Erkek
Burç : Aslan Hayvanı : Keçi Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3044
Yaş Yaş : 33
Nerden Nerden : Ä°sTanbLue
İş/Hobiler İş/Hobiler : Photoshop , Fifa 2007 v.s.
Lakap Lakap : Lé FiéRo
Rep Gücü Rep Gücü : 15164
Puan Puan : 281
Kayıt Tarihi Kayıt Tarihi : 24/01/09

Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL Empty
MesajKonu: Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL   Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL I_icon_minitimeSalı 27 Ocak 2009 - 20:46

Belki kulağınıza çalınmıştır kedi dışkısından yapılan kahve. Meşhur Jack Nicholson ile Morgan Freeman’ın The Bucket List’ine girdiğini söylersek belki daha iyi hatırlarsınız. ‘İğrenç’ demeyin kedi dışkısı deyip geçmeyin. Kopi Luwak denilen bu kahvenin önce nasıl ortaya çıktığını anlatalım: Endonezya açıklarındaki Sumatra Adası ile çevre adalardaki ormanlarında yetişen kahveye özelliğini veren bir Misk kedisi türü. Bu kediler kahve ağaçlarındaki kahve çekirdeklerini bütün olarak yutuyor.

Midesindeki enzimlerle fermantasyon geçiren çekirdekler dışkı yoluyla atılıyor. Bu çekirdekler dışkıdan ayrılıp özel işlemlerden geçiliyor ve sofraya kahve olarak geliyor. İşi gücü bırakıp bu kahvenin sırrını keşfeden ise Kanada Ontario’daki Guelph Üniversitesi’nde Dr. Massimo Marcone adlı öğretim görevlisi. Kopi Luwak adlı kahve yılda 260 kilo kadar üretilebiliyor. “Bunları bize niye anlattın” diyecek olursanız hemen açıklayalım dünyanın en pahalı kahvesinin satışı Türkiye’de de başladı.

EvdeKahve-Etken Gıda adlı şirket 6 ay önce ithal etmeye başladığı Kopi Luwak’ı ithal etmeye başlamış. 15 içimlik paketlerde satılan kahvenin bir kutusu 100 gram. 15 içimlik kutunun fiyatı 990 YTL. Bölün paket fiyatını 15′e 66 YTL çıkar. Bir başka deyişle bir fincan kahve 66 YTL’ye geliyor. Peki bu kahveyi alan var mı? Yanıt ithalatçı şirketin ortaklarından Selçuk Karaoğlan’da… “11 kutu sattık” diyor Karaoğlan. Bu da 1.1 kilo demek. Karaoğlan 60 kutu daha sipariş verdiklerini söylüyor. “Peki kriz ortamında elde kalır diye korkmuyor musunuz? diye soruyoruz Karaoğlan “Hayır çünkü 2 yıl saklama süresi var” diyor.
http://www.fierozgur.tk
_SpReaK_
Süper Sagocu
Süper Sagocu
_SpReaK_

Erkek
Burç : Terazi Hayvanı : Köpek Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 775
Yaş Yaş : 30
Nerden Nerden : evden
Lakap Lakap : virüs
Rep Gücü Rep Gücü : 14742
Puan Puan : 44
Kayıt Tarihi Kayıt Tarihi : 20/03/09

Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL Empty
MesajKonu: Geri: Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL   Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL I_icon_minitimeÇarş. 15 Nis. 2009 - 17:53

paylasım için tşkler

Kedi Dışkısından Yapılan Kahve Fincanı 66 YTL
1 sayfadaki 1 sayfası